Velkommen

Sct. Norberts Skoles profil

Velkommen til en skole med trygge rammer, høj faglighed og plads til at være kreativ og lære sig selv at kende.

Sct. Norberts Skole er en privat skole i hjertet af Vejle – tæt ved Vejle Gamle Rådhus og Strøget. Med 525 glade elever fordelt på klassetrin fra børnehaveklasse op til 10. klasse er vi en lokalt forankret skole med mere end 100 år på bagen.

Gennem levende undervisning, fællesskab og faglighed skaber vi rammerne for en skole, hvor vi udvikler det hele menneske. Hver eneste elev er unik og værdifuld for fællesskabet, og derfor prioriterer vi, at hver eneste elev mødes med respekt, så eleven oplever, at han/hun udvikler sig fagligt, socialt som menneskeligt.

Sct. Norberts Skole har overordnet nedenstående fem profilområder:

 

Værdibaseret skolemiljø

Sct. Norberts Skoles formål er at skabe et værdibaseret skolemiljø, hvor omsorg og næstekærlighed er bærende elementer. Gennem det katolsk-kristne livs-og menneskesyn vægtes gensidig respekt mellem lærere, elever og forældre højt.

 

Faglighed

Sct. Norberts Skole vægter høj faglighed i alle skolens fag. Eleverne møder således fagligt
kompetente og engagerede lærere med tydelighed omkring fagets faglige mål.

 

Det sociale aspekt

Sct. Norberts Skole bestræber sig på at skabe en rummelig skole med tryghed som bærende element. Der skabes grobund for fællesskaber og udvikling af den sociale bevidsthed og ansvar hos eleverne.

 

Globalt aspekt

Sct. Norberts Skole danner og uddanner eleverne til et liv i global sammenhæng. Eleverne lærer om folkestyre, verdens mangfoldighed, forskellige kulturer og leveformer. Eleverne lærer at danne holdninger og tage ansvar som aktive samfundsborgere. I løbet af skoletiden besøger eleverne blandt andet Sverige, Belgien og Italien.

 

Det musisk-kreative aspekt

Sct. Norberts Skole vægter det kreative læringsmiljø højt. Det synliggøres både i hverdagen og ved skolens øvrige arrangementer gennem arbejdet i emneuger og på skolens valghold som for eksempel musical, korsang, skolens band, teaterhold og instrumentundervisning.